Ordförande har ordet ……

Sommaren är här och en massa sköna golfronder ligger framför oss.

Under ett år tillbaka har det hänt stora förändringar, som jag berättade om i mitt förra inlägg.

Golfklubben och MGAB, vårt nya AB, har haft årsmöte och årsstämma i april månad. Totalt visade Klubben med AB ett positivt resultat på 75.000kr efter avskrivningar. Det är flera år sedan vi kunde visa på ett positivt resultat. Med medlemmarnas tillskott förra året och med 2016 års resultat ökar vi vårt likvida läge. Med andra ord mera pengar på banken. Min förhoppning är att många medlemmar stannar kvar och att vi får en gynnsam sommar med många gäster.

Alla förändringar har ett positivt utfall. Nu gäller det att ta vara på situationen och leverera en anläggning av hög klass. Ni har väl inte missat att vi ska genomföra ett SM i en av de populäraste åldersklasserna, nämligen H50. Max 158 deltagare kan komma till tävlingen den 7-9 juli. Spelarna som deltar, har ett lågt hcp på max 5-6. Om Du tycker det skulle vara trevligt att hjälpa till under SM-dagarna – ring kansliet och anmäl Dig.

Omorganisationen på kansliet har fallit väl ut. Rutinerna börjar sätta sig och effektiviteten ökar allt eftersom. Nu har vi alla siffror ”i huset” och kan lätt ta fram de prognoser vi behöver. Mathias S och Tuulikki Å, som sköter bokföringen, arbetar väldigt bra tillsammans.

På banan fungerar det bra med Jim Nilsson i täten, uppbackad av Mathias Svensson. Vi har anställt en person ytterligare jämfört med förra året, Robert Gustafsson. Övriga som arbetar på banan är Åke Gustafsson, Patrik Sandkvist och Ulf Lindén som fördelar sin tid mellan golfbanan och området kring klubbhuset och Driving Rangen.

Våra anställda lägger ned ett stort arbete på Möre Golfklubb, men utan dem som ställer upp ideellt skulle vi inte nå samma resultat. Medlemmarna sköter kansliet lörd-sönd i ett halvår. Dessutom finns de som lägger ned mycket tid på banan. Vi behöver flera, som hjälper till ideellt. De finns alltid plats för flera. I dagarna har det gått ut ett mejl om färdigställande av målning utvändigt av Klubbhus och Restaurang. Haka på här och gör Din insats för klubben.

I våras fick vi besked att Andreas Danielsson hoppar av golfen och lägger sin tid som anställd på Kalmartravet. Jesper Lindgren, som var anställd av Andreas, var placerad på Möre och ansvarade för utbildning nya, grupp- och vidareutbildning, ansvarade för shopen samt skulle sköta kansliet på söndagarna. Helt plötsligt hade vi ingen personal på söndagar. Nu är det löst med ideellt arbetande medlemmar. Jesper tog över Andreas verksamhet, men ansåg att det skulle bli svårt att ansvara för både Nybro Gk och Möre GK. Efter lite funderingar valde han att fortsätta med bara Nybro GK. Tyvärr kunde vi inte göra mycket åt Jespers beslut, annat än bara gratulera honom i den nya rollen som företagare. Vad som händer framåt får framtiden visa…

Efter AD-Golf´s avhopp tvingades vi att tänka om. Vi säljer shopvaror numera åt Jesper på provision. Utbudet av varor är mindre än förra året. Vad som händer inför nästa år vet vi inte, men lösningar finns det på alla problem.

Hoppas att vi ses på banan framöver. Ställ upp i de tävlingar, som finns kvar i år.

Underbart att se att så många ställde upp med den nya touren för medlemmarna. Jag tror att det blev över ett 40-tal deltagare som anmälde sig.

 

Söderåkra 2017-05-23

Möre Golfklubb

 

Lasse Wastå

Ordförande